tisdag 30 november 2010

Tisdagsutflykt

I förmiddags packade vi in oss i bilen och åkte till stora biblioteket i stan, du, Nora och jag. Du tycker ju om böcker och gillar att läsa, så mamma tänkte att det kunde bli en bra utflykt, speciellt nu när det är så kallt att det inte går att leka ute.

"Många böcker. Många, många böcker" sa du när du gick omkring bland barnböckerna. Det fanns så många böcker att du knappt hade tid att läsa ens en gång. Du hämtade en bok, satte dig och öppnade boken, men stängde den igen och hämtade en ny. Två böcker läste du dock - "Godnatt Alfons Åberg" och "Max lampa". Båda böckerna har du hemma. Sötnos!

Vi åt lunch på caféet som ligger i samma byggnad, det var lite spännande för mamma att vara ensam med dig och Nora. Du skötte dig jättebra och satt så duktigt i stolen och åt, mamma behövde bara hjälpa dig lite grann. Men Nora var inte så nöjd, hon var så trött, så trött men kunde inte komma till ro. Hon somnade sen när vi ätit färdigt och hon fick åka vagn en stund medan du läste fler böcker.

I bilen på väg hem somnade du i dag, det var nog skönt för dig! Senare på eftermiddagen kom mormor och Matilda, det var jättekul! Du har saknat mormor så mycket, så ni lekte hela tiden. Nu har de åkt hem och pappa är på restaurang med sina kollegor så du och jag fick lite egen mystid innan vällingen. Den är nu slut och du sover så sött, liksom din syster. Nu ska mamma plocka i ordning och diska undan för i morgon väntar nya äventyr och utflykter!

Inga kommentarer: