onsdag 21 april 2010

Läsa, Svea, Anna och voff

Du är så duktig på att prata! Du vet vad hönan, vovven och fåret säger. Plus kissen, hästen, kossan och pippin. Du kan säga kiwi, Svea och sjuttioåtta. Men bäst av allt - du säger "hej mamma" när jag kommer.

I dag kom mamma till öppna förskolan och hälsade på dig, pappa, Svea, Maja, fröknarna och några till. Det är så häftigt att se hur du har utvecklats den tiden då mamma har jobbat. I dag gick du runt en hel del själv, du går gärna till fröknarna och förklarar något viktigt och leker en stund i ett annat rum. Efter öppna förskolan gick vi till vår lokala cykelhandlare och köpte hjälmar till hela familjen - du fick en rosa, pappa en svart och mamma en vit. När du fyllde år fick du en cykelstol av din mormor och om vädret är bättre i morgon ska mamma montera den på min cykel så vi kan ge oss ut på grusvägarna och känna vårvinden mot kinden.

Mamma är lycklig - oförklarligt lycklig - över allt härligt vi får uppleva tillsammans. I morgon när jag kommer hem från jobbet kommer du kanske, som du gjorde i kväll, med en bok, säger "läsa" och sätter dig i mammas knä. Det ser jag redan fram emot!

1 kommentar:

Marina sa...

Du, om någon, förtjänar att vara lycklig Marina!

Siri är ju bara för underbar - tänk att hon kan säga Svea och dessutom visste hon vem hon menade. Du är så klok söta lilla Siri!