onsdag 7 juli 2010

Den 6 juli

På morgonen den 5 juli lärde du dig ett nytt ord; igelkott. Du är så fantastisk söt när du säger det. Den dagen var vi en kort tur till IKEA och handlade några små lådor att ha dina och Kottens blöjor i. Hemma myste och lekte vi. Du pussade min mage och vi pratade om bebisen. Vid halv åtta fick du som vanligt välling och somnade sött.

Några timmar senare ringde mamma och pappa till farmor och farfar och bad dem komma hit för att vi behövde åka till sjukhuset och föda barn. Mamma grät lite, för jag ville inte åka från dig...

Klockan tjugo i tre på natten låg du och sov, och just samtidigt fick du en lillasyster. Hon mådde inte så bra när hon kom, för hon hade fostervatten i lungorna. Så efter några jobbiga timmar blev hon inskriven på avdelning 15, samma som din storebror låg på.

Mamma, som nästan inte hunnit träffa lillasyster var så orolig och ledsen, jag trodde att din lillasyster skulle dö. Men hon blev snabbt bättre efter att ha fått andas i en särskild apparat som är bra för små bebisars lungor med fostervatten i och snart fick hon ligga i mammas famn och tutta. Efter några timmar till och en läkarundersökning fick vi även svart på vitt att lillasyster mår bra, så vi frågade om det var okej att åka hem. Vi längtade så mycket efter dig, Siri. Vi ville så gärna komma hem till dig med din lillasyster Nora. Och vi fick åka hem, så redan innan lunch var vi hemma!

Du hade vaknat lite tidigare än vanligt, och sen lekt med farmor hela förmiddagen så du sov redan när vi kom hem. Vi tackade farmor för hjälpen och hon gick hem. När du vaknade gick vi in med Nora och du förstod direkt att det var Kotten. "Dä ä Kotte" sa du och ville genast pussa din lillasyster.

Precis som mamma och pappa trodde är du världens bästa storasyster. Du är snäll och nyfiken på Nora, du härmar henne när hon gnyr och vill pussa och kela med henne. Du är världens vackraste Siri. Du är världens bästa lillasyster. Och storasyster!

3 kommentarer:

Maria sa...

Fina, fina Siri!! Grattis till din fina lillasyster Nora. Du kommer vara världens bästa storasyster till Nora, precis som du är fin lillasyster till Nils. Och ni tre har världens bästa mamma och pappa till just er. Så himla bra!! Kram

sofia sa...

Läser och blir bara så rörd. Underbara fina familjen.
kram

Anonym sa...

Grattis Siri till att du fått en lillasyster. Nu är du inte bara lillasyster längre. Stora, lilla Siri, vi längtar efter att träffa dig. Hoppas det blir snart. Svea hälsar att Skåne är bra, men att hon snart kommer hem och leker lite med dig! Nu ska jag kika vidare hos din lillasyster, kram Marina P